First Baptist Church permite hirotonirea și căsătoria homosexualilor

First Baptist Church permite hirotonirea și căsătoria homosexualilor

Recomand 2542 Paul Bucur
Added by 8 august 2015

Biserica care a dat primul președinte pentru Convenția Baptistă de Sud (First Baptist Church) va permite hirotonirea homosexualilor și a transsexualilor, precum și căsătoriile între persoane de același sex. Conform The Greenville News, un ziar publicat în Greenville, South Carolina, biserica a decis să oficieze căsătorii între persoane de același sex, și să permit homosexualilor și transsexualilor accesul în poziții de conducere în biserică, inclusiv posibilitatea de a fi hirotoniți.

Jim Dant, pastorul bisericii, a declarat pentru ziarul menționat că „se va deschide un spațiu pentru homosexualii evanghelici pentru a avea din nou un loc”, motivând decizia bisericii care nu dorește să „discrimineze în funcție de orientarea și identitatea sexuală”.

Decizia a fost luată cu mult înainte ca Statele Unite ale Americii, cândva o națiune care declara că prețuiește Cuvântul lui Dumnezeu, să permită căsătoriile homosexuale pe întregul ei teritoriu. First Baptist Church din Greenville a început discuțiile pe această temă în noiembrie 2014, iar după șase luni de discuții a decis în privința acestor lucruri.

Președintele Convenției Baptiștilor de Sud, Ronnie Floyd, a declarat că se roagă ca într-o zi biserica să se întoarcă la rădăcinile ei biblice. Acesta a mai spus că familia credinței este îngrijorată de decizia bisericii First Baptist Church din Greenville.

Similar Videos

Diavolul este un simbol a spus Generalul Superior al Iezuiților

1218 0

Generalul superior al iezuiților: „Am creat figuri simbolice, cum ar fi diavolul, pentru a exprima răul” Fr. Sosa a mai spus că dacă femeile erau diaconi, „mai multe uși” s-ar putea deschide după aceea. Creștinii au creat „diavolul” ca o

Declarația comună, Lund 31 oct. 2016

6030 4

DECLARAȚIE COMUNĂ, cu ocazia comemorării comune
 catolico-luterane a Reformei

 Lund, 31 octombrie 2016 Cu inimi recunoscătoare Prin această Declarație Comună, exprimăm recunoștință bucuroasă lui Dumnezeu pentru acest moment de rugăciune comună în Catedrala din Lund, cu care începem anul care

Prima rugăciune video a papei – dialogul inter-religios

4584 2

thepopevideo.org este un proiect dezvoltat de Pope’s Worldwide Prayer Network [1] pentru a sprijini răspândirea intențiilor papei în ceea ce privește provocările pe care omenirea le înfruntă. Lunar, pe acest site apar unele din cele mai importante rugăciuni ale papei.