First Baptist Church permite hirotonirea și căsătoria homosexualilor

First Baptist Church permite hirotonirea și căsătoria homosexualilor

Recomand 2340 Paul Bucur
Added by 8 august 2015

Biserica care a dat primul președinte pentru Convenția Baptistă de Sud (First Baptist Church) va permite hirotonirea homosexualilor și a transsexualilor, precum și căsătoriile între persoane de același sex. Conform The Greenville News, un ziar publicat în Greenville, South Carolina, biserica a decis să oficieze căsătorii între persoane de același sex, și să permit homosexualilor și transsexualilor accesul în poziții de conducere în biserică, inclusiv posibilitatea de a fi hirotoniți.

Jim Dant, pastorul bisericii, a declarat pentru ziarul menționat că „se va deschide un spațiu pentru homosexualii evanghelici pentru a avea din nou un loc”, motivând decizia bisericii care nu dorește să „discrimineze în funcție de orientarea și identitatea sexuală”.

Decizia a fost luată cu mult înainte ca Statele Unite ale Americii, cândva o națiune care declara că prețuiește Cuvântul lui Dumnezeu, să permită căsătoriile homosexuale pe întregul ei teritoriu. First Baptist Church din Greenville a început discuțiile pe această temă în noiembrie 2014, iar după șase luni de discuții a decis în privința acestor lucruri.

Președintele Convenției Baptiștilor de Sud, Ronnie Floyd, a declarat că se roagă ca într-o zi biserica să se întoarcă la rădăcinile ei biblice. Acesta a mai spus că familia credinței este îngrijorată de decizia bisericii First Baptist Church din Greenville.

Similar Videos

Declarația Vaticanului cu privire la atentatul de la Paris

4636 3

Directorul biroului de presă al Vaticanului,Federico Lombardi, a emis o declarație cu privire la atentatul de la Paris din 13 noiembrie 2015: „Suntem șocați de această nouă manifestare de violență teroristă nebună și de ură, pe care o condamnăm în

Priorul general al Ordinului Augustinian despre M. Luther

1430 0

Priorul general al Ordinului Augustinian, Alejandro Moral Antón, a trimis o scrisoare despre Martin Luther și comemorarea celor 500 de ani de la Reformă către membrii ordinului. Textul scrisorii a fost publicat integral în revista catolică L’Osservatore Romano din 26 octombrie

Prima rugăciune video a papei – dialogul inter-religios

4359 2

thepopevideo.org este un proiect dezvoltat de Pope’s Worldwide Prayer Network [1] pentru a sprijini răspândirea intențiilor papei în ceea ce privește provocările pe care omenirea le înfruntă. Lunar, pe acest site apar unele din cele mai importante rugăciuni ale papei.