Diavolul este un simbol a spus Generalul Superior al Iezuiților

Diavolul este un simbol a spus Generalul Superior al Iezuiților

Recomand 1386 Paul Bucur
Added by 19 iunie 2017

Generalul superior al iezuiților: „Am creat figuri simbolice, cum ar fi diavolul, pentru a exprima răul”

Fr. Sosa a mai spus că dacă femeile erau diaconi, „mai multe uși” s-ar putea deschide după aceea.
Creștinii au creat „diavolul” ca o modalitate de exprimare a răului, a spus generalul superior al iezuiților.

Într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo, Fr. Arturo Sosa a spus: „Creștinii cred că suntem făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu este liber și El alege mereu să facă bine pentru că El este bun.

Am creat figuri simbolice, cum ar fi diavolul, pentru a exprima răul. Condiția socială poate reprezenta, de asemenea, această creatură, deoarece există oameni care acționează [într-un mod diabolic] pentru că se află într-un mediu în care este dificil să acționezi contrar.”

Catehismul Bisericii Catolice afirmă că diavolul este o ființă reală, în mod specific, un înger căzut care s-a răzvrătit împotriva lui Dumnezeu:

„Biserica învață că Satan a fost la început un înger bun, creat de Dumnezeu: «Diavolul și ceilalți demoni au fost într-adevăr creați în mod natural de Dumnezeu, dar ei au devenit răi prin propriile lor acțiuni.»
Scriptura vorbește despre un păcat al acestor îngeri. Această «cădere» constă în alegerea liberă a acestor spirite create, care au respins radical și irevocabil pe Dumnezeu și domnia sa.”

Într-o altă parte a interviului, Fr. Sosa a mai spus că Papa Francis „a deschis ușa” lucrării femeilor prin înființarea unei comisii pentru a cerceta diaconatul.

Biserica, a afirmat el, va avea într-o zi o ierarhie diferită, cu toate ca s-a oprit să ofere explicații în privința hirotonirii femeilor.

Întrebat despre posibilitatea femeilor de a fi hirotonite la preoție, Fr. Sosa a spus: „Va veni un moment în care rolul lor va fi mai bine recunoscut. Biserica viitorului va avea o ierarhie diferită, cu diverși slujitori.”

Datorită „creativității feminine”, a spus el, în 30 de ani ar putea exista „comunități creștine cu o structură diferită.”

„Papa a deschis ușa diaconatului alcătuind o comisie. Poate că ar putea deschide mai multe uși după aceea.”

În interviul, aparut peste o săptămână după dezvăluirile despre ajutorul din trecut al Fr. Sosa față de Fidel Castro, liderul iezuit a atras atenția și asupra căsătoriei homosexuale.

Când a fost întrebat despre atitudinea bisericii față de relațiile homosexuale, Fr. Sosa a spus că este necesar să se facă distincția între homosexualitate ca act, și homosexualii.

„Homosexualitatea este un lucru, prietenul meu homosexual, care face parte din familia mea, parte din împrejurimile mele, este altceva.”

„Există homosexuali în viața religioasă și nu sunt persecutați, sunt parte din comunitate.”

„Sacramentul [căsătoriei] este o chestiune diferită”, a continuat el, spunând că este un lucru pentru legea civila să se asigure că nu există nici o discriminare, dar teologia este o altă chestiune.

ACTUALIZARE: Un purtător de cuvânt al Curiei iezuiților a spus că Fr. Sosa este pe cale de a se retrage și nu este în măsură să comenteze.

Articolul de mai sus a fost preluat de pe: http://catholicherald.co.uk/news/2017/06/01/jesuit-superior-general-we-have-formed-symbolic-figures-such-as-the-devil-to-express-evil/

Ca răspuns la comentariul generalului, pe data de 2 iunie la Lima, Peru, preotul și exorcistul italian Sante Babolin, a declarat că „diavolul, Satana, există” și că „răul nu este o abstractizare”. Babolin a amintit câteva documente ale Bisericii Catolice care arată că diavolul este o ființă reală. Ținând cont de aceste declarații și de luptele care par a se da între ordinele catolice, ne întrebăm care este oare scopul acestora?

Similar Videos

Papa Francisc – vocea morală a omenirii

3200 2

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a declarat că nimic nu poate fi mai încurajator sau să dea mai multă putere, decât a-l avea pe papa Francisc, „vocea morală cea mai puternică din lume”, chemând la acțiune forțele politice

Prima rugăciune video a papei – dialogul inter-religios

4820 2

thepopevideo.org este un proiect dezvoltat de Pope’s Worldwide Prayer Network [1] pentru a sprijini răspândirea intențiilor papei în ceea ce privește provocările pe care omenirea le înfruntă. Lunar, pe acest site apar unele din cele mai importante rugăciuni ale papei.

Declarația Vaticanului cu privire la atentatul de la Paris

5064 3

Directorul biroului de presă al Vaticanului,Federico Lombardi, a emis o declarație cu privire la atentatul de la Paris din 13 noiembrie 2015: „Suntem șocați de această nouă manifestare de violență teroristă nebună și de ură, pe care o condamnăm în